Vannarbeid – Barn og Hund

Vannkomiteen har åpnet opp for at barn kan være med å konkurrere i Vannarbeid. Vi har laget et eget Nivå som er mer tilpasset barn. Reglementet er tilpasset slik at barna skal kunne lykkes med øvelsene og vise glede sammen med hunden.

Hundens alder har ingen betydning i Barn og Hund nivået. Barnet kan selv bruke flere kommandoer gjennom begge øvelsene, men alle kommandoer skal ha et positivt “fortegn”. Barnet skal vise glede og engasjement gjennom arbeidet med hunden.

Barna vil ikke plasseres i forhold til hverandre, men de vil få tilbakemelding og evt kommentarer for å kunne se fremgang over tid. Foreldrene til barnet kan velge at barnet ikke skal få bedømming.

Øvelse A – Svømming:

Barnet (fører) skal ha kontroll over hunden på land før de sammen går ut i vannet. Både hund og fører kan bruke redningsvest/flytemiddel om det er ønskelig. De yngste barna kan også få følge av en voksen. Ekvipasjen skal ut midt mellom de 2 bøyene som brukes på Nivå 1, før de snur og svømmer inn igjen. De skal ikke nærme seg noen av bøyene, da dette vil komplisere øvelsen for hunden. Fører kan bruke positive kommandoer gjennom hele momentet. Fører skal få kontroll på hunden på land, og øvelsen er ferdig.

Bedømming:

Svømmer hunden? Ja eller Nei

Er fører positiv og engasjerende? Ja eller Nei

Har fører kontroll på hunden? Ja eller Nei

Er øvelsen bestått? Ja eller Nei

Kommentar: ______________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

Øvelse B – Apport av gjenstand:

Barnet (fører) skal ha kontroll på hunden på land. Deretter skal enten hunden sitte i Sitt og Bli, eller hunden skal holdes rolig av en voksen. Fører tar med seg en fritt valgt gjenstand ut i vannet, og kaster denne langt nok ut til at hunden svømmer for å apportere. Hunden kan løpe med en gang gjenstanden blir kastet. Barnet trekker seg tilbake til vannkanten mens hunden apporterer. Hunden skal avlevere gjenstanden til fører i vannkanten. Fører får kontroll over hunden på land, og øvelsen er ferdig.

Bedømming:

Satt hunden i Sitt og Bli alene? Ja eller Nei

Svømmer hunden når den henter gjenstanden? Ja eller Nei

Henter hunden gjenstanden? Ja eller Nei

Er fører positiv og engasjerende? Ja eller Nei

Har fører kontroll på hunden? Ja eller Nei

Er øvelsen bestått? Ja eller Nei

Kommentar: _______________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

Medier

Godkjenner foresatte at barnets navn og bilder blir lagt ut/gjort tilgjengelig gjennom raseklubbens medier (facebook, nettsider, portispost, etc)                       Ja           Nei

Leave a comment